דף הבית
בלוג טבעוני
אנחנו חייבים להפחית את כמות הבשר שאנחנו צורכים ב-75% למען עתיד כדור הארץ

אנחנו חייבים להפחית את כמות הבשר שאנחנו צורכים ב-75% למען עתיד כדור הארץ

פורסם ע"י מערכת סימפל האפי קיטשן בתאריך
16.5.2022
מישהו אוכל בשר בזמן שכדור הארץ לא עומד יותר במעמסה של תעשיית הבשר ומתפגר

אם לא נפחית את כמות הבשר שאנחנו אוכלים ב- 75% לפחות, כדור הארץ לא יוכל להמשיך לספק לנו מזון בעתיד, כך לפי מחקר חדש שנערך באוניברסיטת Bonn בגרמניה.

החוקרים מאוניברסיטת בון בדקו את ההשלכות של צריכת בשר בכמות הנוכחית על הסביבה ועל שינויי האקלים, אבל גם על הבריאות ועל הכלכלה, והתוצאות, איך לומר… קצת מפחידות. 

“אם כל בני האדם על פני כדור הארץ יצרכו בשר בכמויות שבו אירופאים וצפון אמריקאים צורכים אותו, אין ספק שנפספס את יעדי האקלים העולמיים ומערכות אקולוגיות רבות פשוט יקרסו" ציין אחד מכותבי המחקר, פרופ' מטין קיים בהצהרה ששוחררה לעיתונות. 

מחסור עולמי בדגנים בגלל המלחמה באוקראינה

כפי שנכתב במחקר, אזרח אירופאי ממוצע צורך כ-80 קילוגרמים של בשר בשנה, בעוד שאדם ממוצע מארה"ב צורך לא פחות מ-124 קילוגרמים בשנה. כפי שאתם יכולים כבר לראות, החוקרים מדברים פה בעיקר על המדינות העשירות בעולם שבהן צריכת הבשר היא גבוהה מדי ולא ברת קיימא.

“לכן אנחנו חייבים לצמצם את צריכה הבשר באופן משמעותי, אידיאלית לכ-20 קילוגרמים של בשר לבן אדם בשנה או פחות," ממשיך קיים, "המלחמה באוקראינה והמחסור הבינלאומי בדגנים שנגרם כתוצאה ממנה הדגישו גם הם את העובדה שכדי לתמוך בביטחון התזונתי העולמי, פחות דגנים צריכים ללכת לתעשיית הבשר."

כרגע, כחצי מכמות הדגנים העולמית הולכת ישירות לתעשיית הבשר בתור מזון לבעלי החיים שם, אבל רק חלק קטן מהקלוריות שהם צרכו מתרגם לבשר. זה גם אומר שעל אותו שטח אדמה ניתן היה לגדל גידולים אחרים שהיו יכולים בתורם להאכיל ולספק קלוריות וחלבון להרבה יותר אנשים. 

זאת דעה לא פופולרית, אבל בשר צריך להיות יותר יקר

לפי המחקר, בחלק מהאזורים העניים יותר של העולם, בעלי חיים עשויים להיות המקור הכי טוב, ולפעמים אף היחיד, לחלבון איכותי ולמקורות הכנסה למקומיים. אבל צריכת הבשר במקומות האלה גם ככה אינה גבוהה ולכן המקומות האלה אינם מהווים בעיה אמיתית בשקלול הרחב יותר. 

הגז מתאן הוא בעיה גדולה וחשובה בכל הנוגע להתחממות הגלובלית ולתעשיית הבשר. לפי הדו"ח האחרון של ארגון ה-IPPC (הפאנל הבין-ממשלתי לשינוי האקלים), כמות המתאן שמשתחרר אל האטמוספרה חייבת להצטמצם ב-33% עד 2030 על מנת שיהיה לנו סיכוי כלשהו לתקן את נזקי ההתחממות הגלובלית. כ-44% מסך כל המתאן שמשוחרר כרגע לאוויר העולם מגיע מתעשיית הבשר

אז מה אפשר לעשות? לפי קיים, כדאי לממשלות העולם להתחיל לשקול העלאה משמעותית במיסים על מוצרים מן החי. "זה בהחלט לא פופולרי, במיוחד מכיוון שהעלאה של עשרה או אפילו עשרים אחוזים כנראה לא יספיקו, אם רוצים שיהיה לזה אפקט משמעותי. אבל לבשר יש מחיר סביבתי גבוה שלא משתקף במחירים הנוכחיים שלו. זה יהיה לחלוטין הגיוני והוגן לדרוש מהצרכנים לקחת חלק גדול יותר בעלויות האלה."

אם בכל זאת נרצה למצוא את חצי הכוס המלאה, מסתמן שהעלאת מס על בשר דווקא כן פופולרית, בעיקר בקרב הדור הצעיר. לפי סקר חדש שנערך בארה"ב, 37% מהמשתתפים תומכים בהעלאה של 10% במיסוי על בשר, 63% אם מתייחסים רק לדור ה-Z. 

והנה אנחנו כאן, כרגיל, כדי להגיד שעד שהממשלות בחלקים העשירים יותר של העולם ינקטו בפעולות כלשהן, קיימת דרך קלה, בריאה ומיידית לחתוך דרסטית בצריכת הבשר שלנו למען שמירה על הסביבה, והיא עלולה אפילו להיות כיפית! פשוט לעבור לתזונה מן הצומח, זה לא מפחיד בכלל! 

צריכים עזרה עם המעבר לטבעונות? יש לנו את הספר המושלם לטבעונות בשבילכם. 

והמגנטים שלנו כבר עוזרים לאלפי אנשים ברחבי העולם לאכול בריא ומאוזן יותר!

[Martin C. Parlasca & Matin Qaim: Meat consumption and sustainability; Annual Review of Resource Economics]

פוסטים קשורים