דף הבית
בלוג טבעוני
היום זה יום המים העולמי, אז הנה תזכורת קטנה

היום זה יום המים העולמי, אז הנה תזכורת קטנה

פורסם ע"י מערכת סימפל האפי קיטשן בתאריך
22.3.2022
כמה מים נדרשים כדי לייצר קילוגרם אחד של מזון

היום מצוין ברחבי העולם יום המים העולמי, יום שנתי ביוזמת האו"ם שמטרתו לחגוג את העובדה שלרובינו יש גישה למים בטוחים לשתיה, אבל גם להעלות את המודעות לכך שלשני מיליארד (!!) אנשים ברחבי העולם דווקא אין. יום המים העולמי מצוין משנת 1933 והאו"ם שואף להגיע בעזרתו למצב שבו לכל אדם בעולם תהיה גישה למים נקיים ובטוחים עד 2030. 

יום המים העולמי השנה הוא בסימן מי תהום. מי תהום הם אוצר בלתי נראה שנמצא ממש מתחת לרגליים שלנו, ולא ניתן להמעיט בחשיבות שלהם. ישנם אזורים בעולם שבהם מי תהום הם המקור הזמין היחיד למים בטוחים לשתיה. 

הבעיות העיקריות עם מי תהום

כמעט כל המים הטריים בעולם הם מי תהום והם משמשים כמי שתיה אבל גם במערכות התברואה, החקלאות והתעשייה. במקומות רבים בעולם, פעולות של בני אדם גורמות לזיהום או לשימוש יתר מי התהום, במקומות אחרים פשוט לא ידוע כמה מי תהום יש. האו"ם צופה שמי תהום יהוו מקור מים מרכזי בזמן ההתמודדות עם השלכות ההתחממות הגלובלית בעתיד הקרוב. 

שימוש יתר של מי תהום אומר שכמות המים שנשאבים מהאדמה בכל שנה עולה על כמות הגשמים שמחזירים מים לאדמה. זיהום מי תהום היא בעיה שעלולים לקחת עשורים רבים לתקן. חוסר מידע לגבי כמות מי התהום במקומות מסויימים מוביל לשאיבה מוגבלת של מים מהאדמה, מה שאומר שמקור המים היקר והחשוב מבוזבז. 

על פי האו"ם מחקר, הגנה, ותחזוקת מי התהום ברחבי העולם יהיו הכרחיים בהתמודדות עם השלכות ההתחממות הגלובלית ועם אוכלוסיית העולם שממשיכה לגדול. 

מה אפשר לעשות כדי להתמודד עם בעיית המים בעולם?

אז מה אפשר לעשות? אנחנו מוכרחים להגן על מי התהום מפני זיהום, וכמובן להשתמש במים באופן חסכני ככל הניתן. לא משנה באיזה חלק בעולם מדובר, אין ספק שתפקידם המרכזי של מי התהום במערכות התברואה, החקלאות והתעשייה, וכמובן מי השתיה, חייב להשתקף בפיתוחים ברי קיימא ובקביעת המדיניות בנושא. 

אז אפילו אם בדרך כלל אתם הכי לוקחים כמובן מאליו את המים הנקיים שזורמים לכם ללא מאמץ מהברז מתי שרק תרצו, היום כדאי להודות על העובדה הכביכול שולית אבל בעצם מדהימה הזאת: יש לכם גישה למים בטוחים ונקיים! הידד! 

היום הוא גם היום להעיף מבט באינפוגרפיקה הפשוטה שמופיעה כאן למעלה ולהפנים שלבחירות האישיות היומיומיות של כל אחד ואחת מאיתנו יש בעצם השפעות מרחיקות לכת על העולם סביבנו. גם אם נדמה לכם שאין לכם איך לעזור, תמיד יש מה לעשות! בחירה בתזונה טבעונית יכולה לקרב אותנו צעד אחד קטן נוסף לעבר המטרה של האו"ם, ולעולם שבו לכולם קיימת גישה למשאב הלכאורה כל כך בסיסי ומובן מאליו הזה.

פוסטים קשורים